Moje są powiązane z sterydami %-) Przed również piłem białko , jadłem te same produkty , gdzieś tak za małolata jakieś były pojedyncze . Teraz typowo od towaru . Chodź codzienne podawanie ia w mniejszych dawkach , mniejsze regularne podawanie hcg , poprawiły doraźnie . Cynk tez idzie . Co moglo również wpłynąć na poprawe. Nac i msm
[...] dużej ilości białka, ograniczonej tłuszczów, a znacznej węglowodanów. W okresie intensywnego treningu i podczas zawodów należy zupełnie wyeliminować - lub podawać z rzadka - produkty ciężkostrawne takie jak tłuste mięso. Pożywienie zbyt tłuste, obfite, skonsumowane na krótko przed ciężkim i długotrwałym treningiem może powodować zaburzenia pracy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Powoli wracam do starych przyzwyczajeń, na razie wywalam zle produkty i podbiłem znacznie białko. Zaczne liczyć kcal na dniach i myślę, że będzie git ;) Progres siłowy zaliczam, na razie głównie z własnym cięzarem ciała, do tego dorzuciłem martwy na prostych nogach z małym ciężarem, aby powoli plecy przyzwyczajać do przeciążeń na siłowni
[...] jest tu jasno opisane. Mam tylko jedno pytanie KAIN: gdzies tam w pewnym momecie pisszesz,ze tluszczy nasyconych nalezy unikac jak trucizny i zaraz potem wymieniasz takie produkty jak ser,wedliny,produkty z mleka itp. A w pierwszej czesci postu,konkretnie tam gdzie opisujesz BIALKO wymieniasz niektore z tych produktow jako podstawe zywienia. [...]
[...] aminokwasów, co obciąża dodatkowo wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, nerki z kolei usuwają powstałe produkty metabolizmu. Nadmiar białka może zatem wpływać bardzo niekorzystnie na funkcjonowanie tych narządów. Przy wysokim spożyciu białka zwiększa się proces filtracji w [...]
Aspekty zdrowotne związane ze spożywaniem mięsa Podstawą pożywienia człowieka są produkty pochodzenia roślinnego. Wynika to z łatwości ich pozyskiwania i co za tym idzie - niższą ceną. Obecnie na świecie przeważają populacje, które stosują dietę mieszaną, w skład, której wchodzą produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Nieliczne są [...]
[...] sprawiają, że nie czujesz się stale głodna. Takiej roli nie odgrywa tłuszcz - dopóki go nie strawisz, nie czujesz się syta. Pokarmy zawierające węglowodany ( nie tylko produkty zbożowe, lecz również owoce), są z reguły bogate w błonnik. Jest on niezbędny, żeby jelita w czasie stosowania diety pracowały normalnie. Jeśli staną się [...]
[...] aminokwasów, co obciąża dodatkowo wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, nerki z kolei usuwają powstałe produkty metabolizmu. Nadmiar białka może zatem wpływać bardzo niekorzystnie na funkcjonowanie tych narządów. Przy wysokim spożyciu białka zwiększa się proces filtracji w [...]
[...] w badaniach zawodowych kulturystów,na super diecie przed zawodami,jak wygląda ich ciało po takim reżimie. Gdzie największy negatywny wpływ ma monotonność,kiedy jemy zdrowe produkty ale ciągle te same. Wówczas nie dajemy szans na uzupełnienie braków jakie niesie ze sobą spożywanie danego produkty. Kiedy dieta stosowana w trakcie przygotowań [...]
[...] jej używanie wzmacnia sprawność organizmu. Pomaga w dostarczeniu mu potrzebnych składników. Jeżeli nie pije się wystarczającej ilości wody, organizm musi wydalać trujące produkty przemiany materii w formie bardziej skondensowanej, powodując nieprzyjemny zapach skóry, przykry zapach z ust i cuchnący mocz. Zdrowie zależy od wielu czynników, ale [...]
[...] gdyż posiadają one zbilansowany skład aminokwasowy pozwalający na optymalne ich wykorzystanie przez organizm. Należy tutaj zachować jednak pewną ostrożność. Zazwyczaj produkty żywnościowe pochodzenia zwierzęcego oprócz pełnowartościowego białka charakteryzują się także dużą zawartością tłuszczu, szczególnie kwasów tłuszczowych nasyconych [...]
[...] - to idziesz na swoja lake zbierasz zyto i robisz chlebek,czy dwie buleczki tak? to jest taki tok rozumowania mleko jest zle bo jest ze sklepu - bo w sklepie sa walowane produkty ale mieso ze sklepu juz wcale nie jest nafaszerowane hormonami i sterydami mieso - jak i wszystkie produkty ze sklepu - poza mlekiem - sa cacy a mleko jest be tylko [...]
[...] jesli spozywamy wiecej - naprawdę bym sie nie przejmował. Ale to jest kolejna z moich tez. Co do samego liczenia. Mam to makro nadany dzien. Mi jest łatwiej wyciągnąć sobie produkty na jakie mam teraz ochote. Policzyć je sobie. I zostaje mi makro na kolejne posilki. Potem znowu wyciągam produkty. Licze. I zostaje mi znowu pewna suma. NIgdy te [...]
[...] 'światło naczyń krwionośnych uległo zwężeniu niemal o ¼' to mam to rozumieć że po 4 posiłkach zamknie się całkowicie? Junk-food,jak sama nazwa wskazuje to śmieciowe jedzenie,produkty wysokoprzetworzone,wyjałowione ze wszystkiego cennego za to nafaszerowane glukozą,fruktozą,HFCS,czy tłuszczem nasyconym. To jest niezdrowe jedzenie - to rzecz [...]
[...] człowiekowi ok. 60 składników pokarmowych. Zostaną one prawidłowo wykorzystane tylko wówczas, gdy właściwie rozłożymy je w ciągu dnia. To, kiedy powinniśmy jeść konkretne produkty, zależy od wieku, stanu zdrowia i rodzaju wykonywanej pracy. Jest jednak wspólny mianownik dla wszystkich - najlepiej jeść 4-5 razy w ciągu dnia. Jeśli z jakichś [...]
czesc knife na priv masz podane konkretne produkty i producentow w ktorych jest wyszczeg. jakie frakcje bialek sa w tych produktach. w swych art unikam podawania nazw producentow , produktow - i tak juz zostanie. jesli chceswzs szczerej rozmowy tel 22 474 47 01 zadzwon a zmienisz zdanie w wielu tematach. co do wyjalawiania bierzesz to zbyt [...]
[...] takich produktach, jak mięso, ryby, mleko, ser czy jaja. Natomiast warzywa, ziarna, nasiona, czy orzechy dostarczają białka niepełnowartościowego, co znaczy, że poszczególne produkty nie zawierają wszystkich egzogennych aminokwasów. Poprzez odpowiednie skomponowanie posiłku, można uzyskać pożywienie zawierające wszystkie 9 egzogennych [...]
[...] KAPUSTA KISZONA - Zawiera bakterie kwasu mlekowego, które przywracając równowagę kwasowo-zasadową, korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Kapusta usuwa też trujące produkty przemiany materii i zawiera dużo witaminy C. ALGI - Są wysoko cenionym źródłem jodu, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Jego niedobór [...]